Curs de paleontologie Exploratorii de Fosile, 2-30 aprilie 2018

Pasionat sau poate doar intrigat de fosile? Vrei să afli cum arăta viața pe Pământ cu mult înainte de apariția omului? NoGravity Educational, alături de Exploratorii de Fosile, vă invită în perioada 2 aprilie – 30 aprilie 2018 la un curs gratuit de paleontologie pentru copiii între 8 și 12 ani. Acesta este compus din 4 ateliere cu durata de câte o oră, având o frecvență săptămânală.

La finalul acestui modul, sâmbătă, 5 mai, este organizată o excursie de o zi la Filipeștii de Pădure cu rolul de a aplica și fixa practic cunoștințele acumulate, în care vom vâna fosile.

Cele 4 ateliere sunt gratuite. Taxa de participare la excursia opțională este de 250 lei, în acest tarif fiind incluse transportul, servicii de ghidaj, consumabile didactice și masa de prânz.

Organizatori: NoGravity Educational și Exploratorii de Fosile.

Când? În fiecare luni seara în intervalul 2 aprilie – 30 aprilie, începând cu ora 19:00 (în prima luni după Paște, 9 aprilie, atelierul NU are loc).

Unde?: NoGravity Club (șoseaua Berceni nr. 8, în apropriere de stația de metrou Piața Sudului)

Participanțimaxim 15 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Prin maniera de prezentare a informației acest curs NU este recomandat copiilor cu nevoi speciale de învățare.

Pentru a asimila adecvat subiectul propus recomandăm cu căldură prezența la toate cele 4 ateliere; menționăm însă că atelierele sunt gândite să fie independente, iar prezența se poate face selectiv, funcție de nivel și preferințele participanților.

Fiind vorba de ateliere gratuite, fiecare având un număr limitat de locuri, recomandăm responsabilitate la rezervarea locurilor. Participarea se face prin înscriere online la fiecare atelier în parte, prioritate având copiii care au participat la atelierele precedente.

Atelierul 1 (luni, 2 aprilie, ora 19:00)

Cum se formează o fosilă? Hai să descoperim cum poate ajunge un organism viu o fosilă și care sunt metodele de fosilizare. Tot aici, aflăm care sunt cele mai vechi fosile și identificăm „fosile vii”.

Pentru înscrieri vă rugăm completați formularul de la adresa: https://goo.gl/forms/CTCQjhoUNRLGC2IC3

Atelierul 2 (luni, 16 aprilie, ora 19:00)

Istoria timpului geologic. Aflăm împreună cum s-a format Pământul, când au apărut primele forme de viață și cum au evoluat acestea de-a lungul timpului geologic. De asemenea, aflăm cum s-au deplasat plăcile continentale în trecutul geologic și identificăm tipurile principale de roci.

Pentru înscrieri vă rugăm completați formularul de la adresa: https://goo.gl/forms/pN4kIc8yaerTSI9F3

Atelierul 3 (luni, 23 aprilie, ora 19:00)

Dinozaurii – de la reptile la păsări. Vom învăța despre primii dinozauri și diversificarea lor, modul de viață al acestora, cum au dispărut și cine le-a luat locul. De asemenea, facem cunoștință și cu dinozaurii din România și aflăm care sunt cele mai înfiorătoare creaturi ale acelei perioade geologice.

Pentru înscrieri vă rugăm completați formularul de la adresa: https://goo.gl/forms/65JnFSChIS0xcagp1 

Atelierul 4 (luni, 30 aprilie, ora 19:00)

Mamuții și epoca de gheață. Vom afla când și unde au apărut primele rude ale elefanților de azi, cum au trăit și de ce au dispărut. De asemenea, aflăm care sunt animalele care au trăit în același timp cu mamuții în Epoca de Gheață și învățăm să recunoaștem animalele în funcție de caracteristicile dinților.

Pentru mai multe informații sau întrebări nu ezitați să ne contactați la adresa de email contact@nogravity.ro sau la telefonul 031 100 8888.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Apr 30 2018

Time

19:00 - 20:00

Location

NoGravity Club
Category
QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *