La reciclat

EducationalBlog, Proiecte verziLeave a Comment

La reciclat

 După săptămâni în care am stat departe de nevoile celorlați, dar evident și de-ale noastre, sâmbătă ne-am suflecat mânecile și-am intrat în brazdă. Asta dup-o lungă terapie, aproape intensivă, timp în care n-am călcat în hypermarketuri ori să fi interacționat cu seniorii; Jurnal de pe front. În sprijinul bătrâneții  a lăsat sechele.

NoGravity Educational a ajuns lângă Brașov, la Codlea, urbe din care unul dintre noi își trage (o parte din) sevă. Sub sloganul Fără DEEEșeuri acasă, câteva SRL-uri și municipalitatea locală au instalat șase punce de colectare, răspândite în oraș, a tot ceea ce funcționa, sau, culmea!, funcționează, la priză ori pe baterii. Evident că de pe scenă n-au lipsit voluntarii, destui la număr. 

Cum interesele oculte, teoriile conspirației, alinierea planetelor, dispoziția de la prima oră a nevestei/soțului/copilului sau capra vecinului nu-s subiectele noastre de interes, ne fălim subliniem rezultatul final obținut la punctul de lucru în care ne-am aflat. Dă-o-ncolo de arșiță! Ducă-se în pustie și compania celor care, plictisiți nevoie mare prin case, au ținut să ne acompanieze cu poverile lor sufletești. Sigur că le mulțumim doamnelor (bine!) care ne-au oferit cafea, acces la budă ori la robinet, la corcoduș sau în imensitatea sufletelor lor … divagăm.

 Videouri ancestrale, televizoare cu lămpi care mai de care, plasme sparte de încărcătura praștiei eliberată de plod, cafetiere, mașini de spălat a căror denumire se regăsește în manualele de istorie, tranzistori, motoare, aparate de radio cu care înaintașii noștri urcau pe acoperiș pentru Europa Liberă, și, Dumnezeule!, o întreagă pleiadă de echimpament demn de Deutsches Museum von Meiterwerken der Naturwissenschaft und Technik, pe toate le-am încărcat într-un container de 17,6 m3, pe care l-am umplut doi inși.

Aproximativ 2,5 tone de echipament neîntrbuințabil a luat calea unui centru specializat în recilarea acestui balast. Știm și noi că planeta va respira mai bine, eterul va tinde spre armonie, iar cei care tocmai și-au debarasat de prin poduri au făcut loc pentru alt soi de obicei marcă înregistrată al castorilor. 

Copiii viitorului vor respira aer condiționat mai prietenos,  Greta Thunberg ne va scrie sau ne va pomeni la Summitul de la Davos; primim cu bucurie aplauzele.

N-am participat la artificiile de la final, sinonime cu tombola prin care zece norocoși care au scăpat de recuzită nefuncțională au câștigat vouchere. Ne-am făcut treaba, am încălecat și-am pornit spre alte brazde, poate chiar fronturi. Sunt mereu în zare. Iar el, orizontul, la 235 km/h simțiți în șaua motocicletei, s-a suprapus cu Vasco Rossi. Eh…già și Senza parole ne-au acompaniat spre confortul unui pahar cu desăvârșitul vin, câteva țigări, zâmbete largi ițite atât pe chip cât și în suflet… senza parole.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.